Monday, June 9, 2014

Bägilätkällä Tapiolassa


Näin kauniina maanantaina oli helppo päätös karata ajoissa konttorilta ja mennä pelaamaan kierros golfia töiden tekemisen sijaan. Tälle viikolle tuli Bägilätkä tarjous Tapiolaan ja Vuosaareen, joten päätin mennä katsastamaan Tapiola Golfin, tai kuten pahat kielet sanovat: Mankkaan kaatopaikka golfin, kunnon. Kenttä sinäänsä mielenkiintoinen keskellä Espoon kiireellistä talousaluetta ja viime lokakuussa kävin siellä edellisen ja ensimmäisen kerran. Muistikuvana oli linkshengen mukaisesti kumpuilevat väylät sekä griinit ja noin miljoona bunkkeria. Muistikuvani ei pettänyt. :)

3. väylä. Nosto griinille ja 15 cm pirkkuputti
Lähtö oli tänään 10. reijältä ja pelikaverini tiesi kertoa, että lähtöteetä vaihdellaan “vaihtelun vuoksi”. Tätä mä en ymmärrä. Kenttä on kuitenkin suunniteltu pelattavaksi tietyllä tavalla, joten miksi mennä sitä sotkemaan? Muutenkin etuysi on mielestäni helpompi pelata ja väylät hahmottaa, joten sopii myös siksi kierroksen avaukseksi. Nyt sitten käytiin väylillä 10.-12. vähintään yhdessä bunkkerissa per väylä. 18. väylällä sekä avaus että lähestyminen löysivät beachin.  Olisiko nämä ollut vältettävissä, jos olisi pelannut ensin etuysin? Tarina ei sitä kerro, mutta lyönnit (39 + 53) kertoavat omaa selkeetä kieltä.

Selkeästi kovin laiskaa porukkaa kiertää kenttää ympäri. Hiekalta lyödään kyllä, mutta haravaa ei monessakaan bunkkerissa oltu jaksettu käyttää.

Avaukset snadisti karkailivat, mutta pallo löytyi helposti joka kerta. Kenttä oli erittäin kova ja monin paikoin jopa liian kuiva. Myös tuuli puhlalsi hetkittäin kovaa vastaan. Toisinaan se taas toi paljon extraa hyvien pomppujen lisäksi. Etäisyyksiä oli vaikea hahmoittaa, kun kentällä ei ole yhtään puuta ja kumpuileva muoto tekee haasteellista arvioida jäljellä olevaa matkaa. Pitänee varmaan käydä ostamassa etäisyysmittari tai pelata kenttää useammin.

Varma par väylällä 13. 
Griinit olivat huippukunnossa ja monitasoisuuksista huolimatta olivat puttilinjat sekä -voimakkuudet helposti hahmotettavissa. 15. griinillä tuli taiteiltua neljän putin arvoisesti, mutta muuten kierrokseen mahtui seitsemän yhden putin griiniä (yhteensä 31 puttia). Kuusi paria ja kaksi pirkkua jätti alun tahmeuden jälkeen hyvä maun kierrokseen.

Kentän green fee taso (68 €) on mielestäni liian korkea huomioiden kentän kokonaisuutena. Kunnollisen pukuhuoneen ja klubitalon puute varmasti karsii vieraspelaajien tuomia euroja. Mikäli alennettu hinta olisi arkisin 40 € luokkaa kävisin useammin kylässä.

Tänään kierrokseen meni 2,5 tuntia, mikä on mukavan nopeaa iltapäivän kierrokseksi (lähtö 13.10) ja olisikohan kentällä ollut lisäksemme alle 20 muuta pelaajaa. Edullisemmalla hinnalla varmasti löytyisi lähialueen business parkeista enemmänkin pelaajia nauttimaan alkukesän auringosta.



No comments:

Post a Comment